Sugestije i zamerke

Primedbe, sugestije, komentari

U cilju unapređenja servisa KoBSON-a svim našim korisnicima omogućeno je da javno iznesu svoj stav. Sve sugestije, zamerke, predlozi i komentari su dobri došli. Ukoliko ne želite da se u okviru komentara vidi Vaše ime, molimo Vas da to naglasite. Komentari se ne objavljuju automatski, već tek nakon potvrde moderatora ovog dela sajta.

Vaš e-mail (*)

Vaše ime (*)

Tekst komenara (*)

Postojeći komentari

prema temi komentara

Naši u WoS

Marija (08.02.2019)

Postovani, htela sam da pitam da li postoji mogucnost da Vam posaljem svoj spisak radova koji se ne pojavljuje u vasoj bazi a ima ih na Scopusu? S postovanjem Marija Vuksanovic

Odgovor
Samo članci iz časopisa i radovi u zbornicima koji su referisani u Web of Science (WoS) bazi izdavača Clarivate Analytics se preuzimaju za KoBSON-ovu bazu Naši u WoS, dok radove iz Scopus baze izdavača Elsevier ne preuzimamo.
Više o bazi Naši u WoS pročitajte na sledećoj stranici - Česta pitanja u vezi Naši u WoS.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Milena (13.12.2018)

Поштовани, интересује ме како се тумачи код нас категорија часописа "Amfiteatru Economic", односно да ли се налази на SCI листи?

Odgovor
Časopis "Amfiteatru Economic" (ISSN 1582-9146) se nalazi na SCI listi. Njegov IF za 2017. godinu iznosi 0.664 i na osnovu pozicije u okviru svoje oblasti ima kategoriju M23.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Nina (13.12.2018)

Poštovani, molim Vas za informaciju o kategoriji hrvatskog časopisa "Govor" koji nije na SCI listi, ali je registrovan u WEBosu. Hvala

Odgovor
KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


Razno

Kovacevic Milica (29.11.2018)

Molila bih vas da mi kazete da li postoji neka kategorizacija za sledeca dva casopisa da li su na SCI listi? https://www.journals.elsevier.com/veterinary-parasitology-regional-studies-and-reports https://journals.sagepub.com/home/jor najlepse hvala na odgovoru

Odgovor
KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


Naši u WoS

Savka Adamović (08.10.2018)

Postovani, Kako da mi se M23 rad u kome sam pod devojačkim prezimenom poveze sa preostalim mojim radovima? Srdacno, Savka

Odgovor
U okviru servisa Naši u WoS nemamo mogućnost promene prezimena jer se radovi pridružuju listama kreiranim na osnovu prezimena i imena navedenog u samom radu koji je referisan u Web of Science-u (WoS-u). Takođe, s obzirom na to da je prepoznata potreba za promenama, planira se unapređenje baze.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Ivan Pribićević (07.10.2018)

Da li postоji mogućnost da dobijem informaciju da li se časopis Long Term PLanning ISSN: 0024-6301 nalazi na SCI listi? Hvala,Ivan

Odgovor
Časopis "Long Range Planning" (ISSN 0024-6301) se nalazi na SCI listi i njegov IF za 2017. godinu iznosi 3.221.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Slobodan (31.08.2018)

Molim Vas da li se casopis "Collegium Antropologicum" nalazi na SCI ili SSCI listi i, ukoliko se nalazi, koliki mu je impact factor,i zanima me da li se svrstava u kategoriju medjunarodnog casopisa. Hvala Unapred!

Odgovor
Časopis "Collegium Antropologicum" (ISSN 0350-6134) se ne nalazi na SCI listi i nema IF izdavača Clarivate Analytics (imao je do 2013. godine). Kompletne podatke o IF za EleČas servis preuzimamo iz Jorunal Citaton Reports (JCR) servisa. KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Milan Milutinovic (02.08.2018)

Postovani da li se casopis Engineering and Applied Sciences (ISSN Print:2575-2022 ISSN Online: 2575-1468) nalazi za SCI listi i da li poseduje IF?

Odgovor
Časopis "Engineering and Applied Sciences" (ISSN Print: 2575-2022 ISSN Online: 2575-1468) se ne nalazi na SCI listi i nema IF izdavača Clarivate Analytics (nekadašnji Thomson Reuters). Kompletne podatke o IF za EleČas servis preuzimamo iz Jorunal Citaton Reports (JCR) servisa. KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Nebojsa (10.07.2018)

Da li se Journal of Veterinary Science & Technology nalazi na SCI listi i da li poseduje Impakt faktor.

Odgovor
Časopis Journal of Veterinary Science & Technology ISSN 2157-7579 se ne nalazi na SCI listi i ne poseduje IF.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Jasmina (20.06.2018)

Poštovani, Da li je hrvatski arhitektonski časopis ,,Prostor" na SCI listi i koji je IF? Hvala. Pozdrav.

Odgovor
Časopis Prostor: Znanstveni časopis za arhitekturu i urbanizam (ISSN 1330-0652) se nalazi na SCI listi u okviru Arts & Humanities Citation Index (A&HCI). Za časopise u okviru ovog citatnog indeksa se ne izračunava Impakt faktor. KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.