Vesti - arhiva

2020

Na kafici sa kolegama

Pozivamo sve zainteresovane bibliotekare da se 16. aprila (četvrtak) priključe okruglom stolu pod sloganom "Coffee (or Tea) with EBSCO", koji organizuje EBSCO u okviru svoje podrške bibliotekarima. Teme su raznovrsne i sesija će biti prilagođena tako da svi zainteresovani mogu predstaviti svoju praksu tokom trajanja pandemije i/ili izraziti svoje nedomice i dobiti odgovore na postavljena pitanja.

Registracija je obavezna i može se izvršiti za neki od sledećih termina (ili oba):

- 16. april u 12 časova (registracija)
- 16. april u 19 časova (registracija)

U okviru stranice za registraciju mogu se pročitati detalji vezani za onlajn sesiju.
Pitanja se šalju unapred i to posredstvom sledećeg linka.

(objavljeno 14.04.2020.)

Problem sa mejl serverom

Obaveštavamo korisnike da trenutno imamo problem u komunikaciji nb.rs mejl servera i Google-a, i zbog toga nismo u mogućnosti da redovno primamo mejlove i na njih odgovaramo. Nakon saniranja problema odgovorićemo na sve primljene mejlove, a istovremeno molimo korisnike da nam ponovo pošalju svoje zahteve ukoliko do kraja nedelje ne dobiju odgovor, jer verovatno njihov zahtev nije ni primljen. Izvinjavamo se zbog nastalog tehničkog problema i zahvaljujemo se na razumevanju.

(objavljeno 19.03.2020.)

NBS do daljeg zatvorena za korisnike i posetioce, obezbeđen minimum procesa rada

Povodom uvedenog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije zbog epidemije virusa COVID-19, od dana 16. 03. 2020. Narodna biblioteka Srbije neće biti otvorena za korisnike i posetioce do daljeg. Za neophodne službe organizovaće se minimum procesa rada, i unapred vas molimo za razumevanje zbog izmenjenih okolnosti i manjeg broja izvršilaca.

Obaveštavamo korisnike da će KoBSON tim obavljati svu komunikaciju sa korisnicima putem mejla kobson@nb.rs i da će odgovore dobijati u toku istog radnog dana.

Blagovremeno ćemo vas obavestiti o normalizaciji režima rada sa korisnicima, i zahvaljujemo vam na razumevanju.

(objavljeno 16.03.2020.)

Vebinar: Enrich your DSpace repository with customized tools

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na vebinar pod nazivom "Enrich your DSpace repository with customized tools" u organizaciji EIFL-a. Vebinar je zakazan za sredu, 12. februara 2020. u 10 časova. Kroz predavanje zainteresovani će moći da se bliže upoznaju sa funkcionisanjem DSpace repozitorijuma i kako su kolege iz Srbije uspele da kroz ovaj sistem povećaju stopu polaganja materijala u repozitorijume, a samim time i procenat sadržaja u otvorenom pristupu.

Prijavljivanje se može izvršiti putem sledećeg linka, a dodatne informacije vezane za vebinar dostupne su na sajtu EIFL-a.

(objavljeno 06.02.2020.)

Besplatan pristup kolekciji časopisa Lives of Literature agregatora JSTOR

Omogućen je besplatan pristup kolekciji časopisa Lives of Literature agregatora JSTOR do kraja februara. Ova kolekcija trenutno sadrži 69 časopisa iz oblasti jezika i književnosti. Detaljnije informacije u vezi sa kolekcijom kao i kompletnu listu časopisa možete pronaći na sledećem linku

Pozivamo korisnike da pretraže kolekciju i iskoriste promotivni period.

(objavljeno 23.01.2020.)

 

(objavljeno 06.01.2020.)

Problem sa mejl serverom

Obaveštavamo korisnike da trenutno imamo problem sa mejl serverom i zbog toga nismo u mogućnosti da redovno primamo mejlove i na njih odgovaramo. Nakon saniranja problema odgovorićemo na sve primljene mejlove, a istovremeno molimo korisnike da nam ponovo pošalju svoje zahteve ukoliko do kraja nedelje ne dobiju odgovor, jer verovatno njihov zahtev nije ni primljen. Izvinjavamo se zbog nastalog tehničkog problema i zahvaljujemo se na razumevanju.

(objavljeno 06.01.2020.)

Ko koristi KoBSON u novogodišnjoj noći?

Po višegodišnjoj tradiciji KoBSON tim nagrađuje svoje prve korisnike u novoj godini. Ove godine KoBSON kišobranom reklamiraće nac korisnica sa Tehnološkog fakulteta u Leskovcu koja se na našu stranicu prijavila tačno u ponoć. Čestitamo :)

(objavljeno 03.01.2020.)